Friends of PDF

all our visitors are our friends. we love them all. we want them to find and download pdf files from our website. we do our best to satisfy them. and they share our website on their facebook walls.
SOLAT SUNAT TAUBAT EBOOK

Cara Solat Sunat TAUBAT Ringkas & Padat. Cara Solat Sunat TAUBAT Ringkas & Padat. Image may contain: text. English (US); Español · Français. Cara solat sunat taubat Cara solat sunat taubat. Image may contain: one or more people and text. K Likes8 CommentsK Shares. English (US). 17 Jun Download Solat Sunat Taubat apk and all version history for Android. Repentance Prayer Guide.

Author: Totilar Nigul
Country: Guatemala
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 19 March 2018
Pages: 37
PDF File Size: 18.67 Mb
ePub File Size: 17.24 Mb
ISBN: 148-9-27335-360-4
Downloads: 77332
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jushakar

Solat Sunat Taubat APK

Bukan berguru dengan ustaz solat sunat taubat Google. Kerana jika demikian ia sangat berbahaya bagi hati manusia. Untuk mendapatkannya, hubungi Namun rujuklah kepada para ustaz mahu pun ustazah yang berdekatan agar dapat mengerjakan Solat Sunat Taubat dengan sesempurnanya. Azel Iana Monday, April 04, Bertaubatlah kamu kepada Allah dengan ‘Taubat Nasuha’ taubat yang sebenarmudah-mudahan Tuhan kamu akan menghapuskan kesalahan-kesalahan kamu dan memasukkan kamu ke dalam Syurga yang mengalir solat sunat taubat bawahnya beberapa sungai, pada hari Allah tidak akan menghinakan Nabi dan orang-orang yang beriman bersama-sama dengannya; cahaya iman dan amal soleh mereka, bergerak cepat di hadapan mereka dan di sebelah kanan mereka semasa mereka berjalan ; mereka berkata ketika orang-orang munafik meraba-raba dalam gelap-gelita: Walau bagaimana keadaan pun sakitnya sama ada kritikal atau tidak, marilah bertaubat kepada Allah SWT, solat sunat taubat tidak mampu berdiri maka boleh dikerjakan dengan duduk, solat sunat taubat baring atau dengan isyarat selagi kita masih sempurna akal.

Begitu juga apabila diberikan sakit oleh Allah SWT, maka ianya berkait rapat dengan kematian. Hanya ‘amalan soleh akan membantu di ‘alam barzakh dan di ‘alam akhirat kelak. Oleh itu adalah menjadi kewajipan kepada setiap mukmin untuk segera bertaubat pada bila-bila masa sahaja.

JALAN KE SYURGA: Panduan SOLAT TAUBAT

Allah telah membuka pintu harapan kepada hamba-hambaNya dengan firmanNya: Cara melaksanakan Solat Sunat Solat sunat taubat ini sama dengan solat biasa, iaitu setelah berwuduk dengan sempurna, lalu berdiri di tempat yang suci dengan menghadap kiblat. Semoga anak-anak diberi hidayah dan mudah memahami atau menghafal perkara-perkara yang dipelajari. Taubat tidak boleh diundur-undur atau ditunda.

Mengambil satu contoh kepada kes anak-anak solat sunat taubat susah hendak belajar. Tak usahlah dibicarakan, yang pastinya kita perlu berusaha bersungguh-sungguh mengerjakan amalan yang disuruh dan meninggalkan segala perkara yang dilarang-Nya.

Sempurnakanlah bagi kami cahaya kami, dan limpahkanlah keampunan kepada kami; sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu”.

Program ‘meng-Islam-kan’ suatu kewajipan Itulah harapan tsubat yang beriman. Persoalan dan perkataan mengenai “mati” adalah sesuatu yang sangat menakutkan kebanyakan manusia.

Mati bererti berpisah dengan segala yang solat sunat taubat atau dicintai bermula terputusnya segala nikmat dunia.

Dialah Yang Maha Kuasa atas segala sesuatu. Tetapi perkataan ‘mati’ itulah nasihat yang terbaik bagi kita ummat muslimin ummat Rasulullah SAW. InsyaAllah, semua orang Islam solaat mukmin akan memerlukan taubat bagi dirinya. Oleh itu bersegeralah kita melakukan Solat Taubat tanpa melengah-lengahkan masa.

Selanjutnya Allah Ta’ala berfirman: Tidak ada solat sunat taubat ringkas atau panjang sebagaimana yang didakwa oleh sesetengah pihak. Suami pula bertanggungjawab terhadap isterinya.

Arifah Raedah Health Care

Jika tidak segera menyucikan diri sedikit demi sedikit, maka pengaruh dosa itu akan bertompok-tompok, dan akhirnya akan merosakkan suhat sehingga tertutup dari cahaya kebenaran.

Dan orang-orang yang bertaqwa kepada Tuhan mereka akan dibawa ke Syurga dengan berpasuk-pasukan, sehingga apabila mereka solat sunat taubat ke Syurga yang pintu-pintunya sedia terbuka solat sunat taubat penjaga-penjaganya mengalu-alukan mereka dengan kata-kata: Ilmu yang perlu dipelajari hendaklah diperolehi secara berguru. Begitulah hal-hal dengan perkara-perkara yang lain di dalam kehidupan berkeluarga. Dari Syaddad bin Aus r.

Sedangkan berpisah sebentar sahaja dengan anak-anak atau isteri atau suami, sempat juga kita mengalirkan air mata kesedihan, apatah lagi berpisah untuk selamanya. Cara mengerjakan Solat Sunat Taubat di atas adalah sekadar panduan dan maklumat kepada solat sunat taubat memerlukan. Oleh sebab itu marilah kita segera bertaubat supaya kesilapan yang tidak disangka-sangka atau tidak diketahui yang menjadi penyebab kepada susahnya ilmu yang ingin difahami solat sunat taubat anak-anak.

Tiada Tuhan yang dapat menolong solaf Engkau ya Allah! Ibu ayah bertanggungjawab dan pemikul amanah Allah Takbat terhadap anak-anaknya. Cara melaksanakan Solat Sunat Taubat: Newer Post Older Post Home.