Friends of PDF

all our visitors are our friends. we love them all. we want them to find and download pdf files from our website. we do our best to satisfy them. and they share our website on their facebook walls.
F-SIDE IS NIET MAKKELIJK PDF

F-SIDE | 76 | kritisch | waakhond | opiniërend | fanatiek | Amsterdams | humor | F- SIDE is niet makkelijk | Afc Ajax Amsterdam f-sideamsterdam Dit wil echter niet zeggen dat het over was met de F-Side, maar er kwam . Het boek heeft de titel ‘F-Side is niet makkelijk’ en telt bladzijden, waarin de hele . een kwarteeuw F-Side over vriendschap, geweld, humor, Amsterdam en Ajax || Door: R.A. Pieloor || F-side is niet makkelijk – Een kwart eeuw F-side over.

Author: Voshura Vudal
Country: Angola
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 5 September 2015
Pages: 140
PDF File Size: 18.72 Mb
ePub File Size: 10.3 Mb
ISBN: 812-5-96901-994-8
Downloads: 33944
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Moogubar

F-SIDE (@fside) • Instagram photos and videos

De eerdergenoemde Bunnikside wist Nederland te choqueren door een spandoek te maken met daarop Ajax, alleen waren de letters a afgebeeld als davidssterrenen de letter x als een hakenkruis. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Aanvankelijk bestond de groep vooral uit baldadige jongeren van ongeveer twintig jaar en niet zozeer extreemrechtse skinheads. In kreeg de F-Side een zware klap te verduren toen Carlo Picornie overleed na ongeregeldheden met Feyenoord-supporters bij de Slag van Beverwijk.

Ajacieden noemen zichzelf Joden. Er verscheen een metershoog hek voor beide statribunes.

Dit wil echter niet zeggen dat het over was met de F-Side, maar er kwam slechts een splitsing tussen de oudere garde en de nieuwe generatie jongeren. Het Ajax-bestuur onder leiding van Michael van Praag had besloten om de leden van de F-side over het stadion te verspreiden. Het boek heeft de titel ‘F-Side is niet makkelijk’ en telt bladzijden, waarin de hele subcultuur rond de F-Side door de fans wordt beschreven. Waarom Ajax bekendstaat als ‘jodenclub’ is moeilijk te zeggen.

Ter hoogte nite Nieuwerkerk aan den IJssel werd deze trein door de supporters tot stilstand gebracht. Niet veel nie, in de nacht van 30 januari is het ‘home’ tot de grond toe makkkelijk. Ajax ging bijna ten onder makkelikk de gevolgen van het incident. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. De F-Side heeft sindseen jaar na het jarig jubileum, een eigen boek. Het boek heeft veel foto’s, die dateren van tot Hij was niet de eerste voetbaldode in Nederland, op 8 december stierf Erik Lassche, een supporter van FC Twenteeveneens door toedoen van een Feyenoord-hooligan.

Al snel werd Ajax een zogeheten ‘risicoclub’.

De F-Side is officieel op 3 oktober in Amsterdam opgericht, toen de Engelse supporterscultuur Hooliganismeof Casuals naar Nederland overwaaide na een bezoek van Tottenham Hotspur aan Rotterdam, 29 mei Ook niet-relschoppers ondervinden hier natuurlijk hinder van en daarop besluiten vaak veel supportersverenigingen, zoals nu met het protest tegen de pasfotoregistratie en eerder tegen onzinnige combi’s, samen te werken om sommige maatregelen te stoppen.

Nadat dit bekend werd stopte VAK als groep op hun toenmalige locatie, zij gingen verder op de vernieuwde F-Side onder de naam ‘Ultras Amsterdam’. Reden voor de harde kern om te verhuizen naar Vak M, dat zich ‘toevallig’ pal naast het vak van de bezoekende supporters bevond.

Er werden combi-regelingen ingevoerd om het supportersgeweld te beperken, nniet ook de Mobiele Eenheid ging steeds harder optreden. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Bennie Muller werd ooit eens in de stadsderby Ajax — DWS door een tegenspeler uitgemaakt voor ‘vuile jood’.

De groep breidde zich uit en bestond in eerste instantie voor het grootste deel uit Amsterdamse supporters, maar er kwamen ook groepen supporters makoelijk bijvoorbeeld LoenenMijdrechtUithoornHilversumWezepLeiden en Oss. Er zijn ook clubmensen die trots zijn op het imago van de club, waaronder oud-verzorger Salo Muller.

Het nieuwe home niiet naast het trainingsveld. Het boek waarvan er Artikel mist referentie sinds mei Dit zou zich later wreken in de bekende afgesproken rellen langs de snelwegen A9 en A De schade liep tot in de tonnen en de NS weigerde voortaan Ajax-supporters te vervoeren. Hier kwam uiteindelijk niets van.

Adolfhier lopen er nog 11, als jij ze niet vergast dan doen we het zelf. Na diverse acties en gesprekken met het bestuur kreeg de F-Side de vakken aan de zuidkant achter het doel toegewezen.

Pas later begonnen de fans met het scanderen van de naam Joden.