Friends of PDF

all our visitors are our friends. we love them all. we want them to find and download pdf files from our website. we do our best to satisfy them. and they share our website on their facebook walls.




CINO ZUCCHI PORTELLO PDF

Edilizia residenziale convenzionata a torre, Nuovo Portello. Milan, Italy. Project by Cino Zucchi Architetti Milano, Italy. The project tries to integrate a series of building types responding to contemporary lifestyles and values into a sequence of public spaces carefully designed as. A sizable development has been undertaken by the Milanese architect Cino Zucchi, on a site of the former Alfa Romeo factory. Zucchi drew on.

Author: Brakinos Grokora
Country: Seychelles
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 20 July 2007
Pages: 398
PDF File Size: 13.68 Mb
ePub File Size: 8.52 Mb
ISBN: 845-6-17296-994-6
Downloads: 14716
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tajas

Free-market residential tall buildings Nuovo Portello The three residential towers rest on a common private garden entered by a single gateway. One never gets the sensation of being lost in the intense sequence of chiselled open spaces between one building and the next.

The immediate perception is that of a dense settlement, created through a closed dialogue between buildings treated as families of autonomous individuals linked by assonances, references, repeated details and mirrored materials. Subscribe to Archello’s newsletter. In the midst of the area, the restored facade of the former Alfa Romeo cafeteria generates an extruded volume inflected toward the park by the new diagonal cut.

Brand Category Products Marcora costruzioni S.

China Germany India Mexico, Central America and Caribbean Sri Lanka Korea icon-camera close icon-comments icon-down-sm icon-download icon-facebook icon-heart icon-heart icon–mobile-logo icon-next-sm icon-next icon-pinterest icon-play icon-plus icon-prev-sm icon-prev Search icon-twitter icon-views icon-instagram. The envisaged urban form deals with contemporary design issues grafting on the interrupted research of post WWII reconstruction in Milano and its interesting breed between the conservation of city form and the response to modern life issues.

Ariatta ingegneria dei sistemi s. The use of surface material de-coloured terracotta tiles and white stone and the gable silhouette constitute a critical reading of the features of post-war Milanese architecture.

In the North portion the project adopts a high-rise residential type which maximizes the transparency between city and park and gives long views onto the surrounding territory and the artificial Monte Stella.

This can be found in the Junghans project in Venice and is further enriched here with cin fundamental peculiarity: On the opposite side, three other residential tower buildings overlook the park to define the pottello front of the block.

Nuovo Portello,Residential and office building 0. The windows of varying shape and proportion, the different shutter devices, the deep loggias with steel and glass parapets are disposed following a series of variations which maximize the long views toward the city.

Standing out at the centre of the complex due to its mass and density is the ex-canteen converted into offices.

Their apparently casual disposition seeks the best views toward the new landscaped park; the overhanging balconies are grouped in vertical volumes by a thin metal structure, and generate unified figures which articulate the height of the buildings.

By continuing to browse our website, you consent to our use of cookies in accordance with our cookie policy. Subsidized residential slab buildings Nuovo Portello The three eight-floor high slabs are unified by low walls into a single block. Sign up in floornature Floornature is an international design and architecture portal with a focus on contemporary architecture, exclusive interviews with great masters of international architecture and the most interesting new developments in the world of architecture.

On the side toward the park a large built screen protects the deep loggias of the apartments, trying to conjugate high density with high environmental quality. On the side toward the park, a large metal screen protects the deep loggias of the apartments, conjugating high density with high environmental quality. The first completed housing unit, designed by Cino Zucchi, is located behind the shopping centre whose outsized ckno portico launches one of the pedestrian trajectories to define the outer limit of the block facing the park.

Cuno Zucchi Architetti selected works and projects.

His design is not imposed, but builds new relationships with the context and porteplo the new block, ensuring a positively anomalous condition for a speculative project. A large trapezoid is cut in half by a highway and organised by Valle in a very elementary way. In the middle of the area, the volume of the former Alfa Romeo cafeteria is conserved and inflected toward the park by the new path cutting its corner. The Future Towers containing more than apartments designed by international architectural The orientation of the slabs maximizes solar exposure and the views toward the new park, while protecting the intervention from the high traffic noise of Viale Serra, towards which three blind elevations are posed.

We use cookies on our website.

Subsidized residential tall buildings, Nuovo Portello

This lesson, or warning, or simply a way of proceeding normally, is aimed solely at the quality of space and its force. Their gable profile toward the city side and the use of a warm and textured surface material – decoloured terracotta tiles – resonate with the surrounding dense urban fabric, while the abstract composition of the loggias piled up as toy blocks carved out from a solid body and the white Trani stone inserts dissolve their silhouette toward the park.

The canteen acts as a centre of gravity on the street in the layout of the new buildings, with the two towers and three low-rise rows of subsidised housing. The slice of original facade on Via Traiano having being salvaged, the rest of the building that follows, wedged in as far as the centre zucci the block, zufchi treated with a cladding in long slabs of horizontal Cardoso hewn stone and with glass and aluminium portelllo.

Former Alfa Romeo factory 2b-2c area urban plan, Nuovo Portello

Floornature is an international design and architecture portal with a focus on contemporary architecture, exclusive interviews with great masters of international architecture and the most interesting new developments in the world of architecture.

All the fronts are treated in a dual narrative key, extended in continuous, skilful variations on the theme: Nuovo Portello Subsidized and free market residential buildings. Toward Viale Serra three residential building volumes running parallel to via Traiano are organized along two elongated courts. Three eight-floor high slabs are unified by low walls into a single block.

Nuovo Portello,Residential and office building | Cino Zucchi Architetti | Archello

Nuvola Lavazza, urban regeneration in Turin, designed by Cino Zucchi. Pedestrians have access to the common courts through high porticoes which overlook the common gardens. Sajni e Zambretti s. On the north corner of the area, a new square along via Traiano defined by two residential towers generates a diagonal pedestrian path which becomes the main access to the new landscaped park. The area formerly occupied by the Alfa Romeo portlelo at Portello, wedged between the QT8 and the fair, was zucchj towards the end of the s by Gino Valle, who designed its masterplan.